Går du med en drømmen om en dag at blive selvstædig og overvejer en erhvervsuddannelse der kan give dig den nødvendige viden og erfaring indenfor salg, markedsføring og økonomi? Så er markedsføringsøkonomi måske noget for dig.

Jeg selv er uddannet markedsføringsøkonom sommeren 2010 og vil derfor give dig min oplevelse af uddannelsen og hvad du kan forvente dig af uddannelsen.

Hvad er markedsføringsøkonomi?

Markedsføringsøkonomi er en 2-årig videregående erhvervsakademiuddannelse med fokus på at give de studerende en bred virksomhedsforståelse.

I løbet af de 2 år får du undervisning i fag som:

 • Salg og markedsføring
 • Økonomi – Erhvervsøkonomi og driftsøkonomi
 • Kommunikation, organisation og ledelse
 • Global kommunikation (Kommunikation og kulturforståelse)
 • Statistik
 • Logistik
 • Og ikke mindst Erhvervsjura

Udover den almindelige undervisning bliver der lagt stor vægt på tværfaglige projekter hvor der arbejdes med cases om en konkret virksomhed med en give problemstilling hvor den studerende vil få træning i at arbejde tværfagligt med alle eller udvalgte fag.

Det betyder altså at markedsføringsøkonomiuddannelsen og den undervisning der modtages er rettet meget mod hvad der sker ude i den virkelige verden og ikke fiktive eksempler og virksomheder.

Undervisning og projekter vil ofte indeholde et besøg hos en dansk virksomhed, eller besøg af en repræsentant fra den givne virksomhed. Man får altså muligheden for at afprøve sin viden i praksis og ikke kun i teori.

Få afprøvet dine kompetencer

Som afslutning på markedsføringsøkonomiuddannelsen skal den studerende ud i en 2-3 mdrs. praktik periode hos en eksisterende virksomhed. Da du som studerende selv har ansvaret for at finde en praktikvirksomhed for du også muligheden for at vælge netop den branche som du selv finder spændende.

Da jeg selv skulle ud i praktikken valgte jeg at søge praktik i en branche jeg havde en personlig interesse for. Jeg valgte en virksomhed der arbejder med online salg og markedsføring i form af affiliate marketing. Ud over at give mig en bredere viden og forståelse for branchen var det også med til at gøre mig top motiveret pga. mine personlige interesser.

Min anbefaling er altså helt klart at gøre dig umage med at finde en virksomhed der tiltaler dig og som du finder interessant og ikke bare tage den første og bedste virksomhed der siger ja tak.

I praktik perioden skal du indgå i det daglige arbejde i virksomheden med henblik på at afprøve de kompetencer du har fået igennem markedsføringsøkonomi uddannelsen. Samtidig får du muligheden for at få en masse ny viden med støtte fra en veletableret virksomhed.

Afslutning på markedsføringsøkonomiuddannelsen

Som afslutning på markedsføringsøkonomi uddannelsen skal du efter praktikforløbet skrive en så kaldt hovedopgave.

Hovedopgaven er som udgangspunkt et projekt omhandlende et selvvalgt emne. Ofte vælger man at skrive en opgave ud fra praktikvirksomheden da man her har haft muligheden for at lære virksomheden at kende indefra og dermed undgår at skulle sætte dig ind i en helt ny og for dig ukendt virksomhed.

Man vælger et fag man ønsker opgaven skal tage udgangspunkt i og formulerer en problemstilling i samarbejde med virksomheden, som de ønsker at få løst. Opgavens omfang kan variere, men i mit eget tilfælde var der tale om en gennemarbejdet rapport på op til 50 sider.

Rapporten skal til sidst forsvares til en afsluttende eksamen og derefter er du uddannet markedsføringsøkonom!

Peace og cake!!….. Eller hvad?

I løbet af de 2 år afsluttes hvert semester med skriftlige og mundlige eksamener som skal bestås for at kunne fortsætte på uddannelsen.

Når du er færdiguddannet markedsføringsøkonom har du en bred forståelse for hvordan en virksomhed er opbygget, hvordan økonomi og markedsføring tilrettelægges og hvordan virksomheden brandes.

For mig har det betydet et endnu stærkere grundlag for at nå min drøm om at blive selvstændig og jeg er godt på vej!

Jeg håber du har nydt indlægget og du nu har lidt nemmere ved at vurdere om dette er en uddannelse for dig. Har du spørgsmål eller andet er der åbnet for kommentarer herunder, eller du kan kontakte mig på mail. 

Held og lykke med dit valg!

Thomas Holst Frederiksen

Share →

16 Responses to Markedsføringsøkonom uddannelsen

 1. Pia siger:

  YES! Endelig det jeg manglede.. Jeg søgte netop info om denne uddannelse og hvad det egentlig er man bliver uddannet i. Jeg vil gerne arbejde med salg, og gerne være kørende sælger, og har fået mig fortalt at det er denne vej jeg skal gå.
  Men kan du fortælle hvilke andre muligheder der er for job?
  Jeg er nu igang med HF enkeltfag (Samfundsfag, psykologi, engelsk og dansk) Og næste år tager jeg en HGV (HG på 1 år) og så vil jeg igang med erhvervsøkonom. lyder det som en go vej?

 2. Tholst siger:

  Hej Pia!
  Det glæder mig at du kunne bruge mit indlæg 🙂

  Når du bestemmer dig for at uddanne dig til markedsføringsøkonom får du rigtig mange job muligheder! Igennem uddannelse vil du lære hvordan en virksomhed generelt er opbygget og hvordan man kan optimere på processerne. Altså hvordan kan forretningen blive mere rentabel, hvordan kan vi sælge mere til kunderne eller noget helt tredie.

  Så hvis du har en drøm om at blive kørend sælger vil jeg mene at den markedsføringsøkonom uddannelsen er den rigtige vej at gå.
  Mht. andre job muligheder kan jeg kun sige, at det kun er fantasien der sætter grænser! Som markedsførignsøkonom lærer du som sagt om langt de fleste elementer i en virksomhed, så du vil i realiteten kunne udfylde langt de fleste stillinger.
  Så det er et spørgsmål om at være kreativ og finde ud af præcis hvad det er DU vil 🙂

  Regnvåde Fredags hilsner

  Thomas 🙂

 3. leila siger:

  hej Thomas.
  Jeg søgte også info om denne uddannelse 🙂 for jeg vil nemlig arbejde inden for salg og marketing…
  kan jeg søge ind på uddannelsen efter min stx- eksamen, eller skal man læse til noget andet først?

 4. Tholst siger:

  Hej Leila, så håber jeg du kunne bruge det du fandt 🙂

  Selv søgte jeg ind som markedsføringsøkonom efter gymnasiet, så ja det kan du. Inden jeg startede var jeg ude og have en kort snake med en vejleder for at finde ud af om det var det rette sted for mig.

  Hun sagde, at når man kommer fra gymnasiet fremfor handelsskolen vil der være nogle punkter hvor man er lidt bagefter. Det ville betyde at jeg skulle gøre en ekstra indsats det første stykke tid for at komme på niveau.

  Min erfering viste at hun havde ret. Det første semester skal man have lært nogle basale ting som handelsskolen allerede har været igennem. Jeg vil dog samtidig sige at det er ikke noget du skal lade dig skræmme af. Det eneste det betyder er at du skal være lidt ekstra opmærksom det første stykke tid og sikre dig at du forstår alt hvad der bliver snakket om.
  Men hvis det er den retningn du vil kan jeg kun opfordre dig til at komme igang 🙂

  De bedste hilsner
  Thomas

 5. leila siger:

  det kan du tro., 🙂
  okay tak for rådet, jeg har også hhx- fagpakke ved siden af…. kan du fortælle mig lidt mere om studiet, og om hvor lang tid det tager mig at uddanne mig til Markedsføringsøkonom.
  vh leila

 6. Tholst siger:

  Uddannelsen tager 2 år som der står i indlæget og derefter kan du vælge at tage en bachelor i f.eks. “international handel og markedsføring” der tager yderligere 1½ år.

  Du kan eventuelt læse mere om de praktiske ting omkring uddannelsen her:
  Markedsføringsøkonomi uddannelsen

  Ellers er du selvfølgelig velkommen til at skrive spørgsmål her 🙂
  Mvh Thomas

 7. leila siger:

  tusind tak for hjælpen 🙂

 8. Mateusz siger:

  Hej Thomas 🙂
  Jeg er netop ved at afslutte min markedsføringsuddannelse. Jeg sidder nu i praktik i en lille, men global B2B virksomhed, som handler med møbler.
  Jeg skal snart til at skrive hovedopgave, og prøver at finde inspiration og ideer til et emne, men i særdeles grad også opbygningen af selve opgaven.

  Som uddannet markedsføringsøkonom er jeg ret sikker på at du kunne hjælpe mig med gode tips / inspiration.

  Håber du har tid og lyst til at svare 🙂
  Mvh,
  Mateusz

 9. Isabella siger:

  Hvilken virksomhed var du i praktik i?
  Jeg er nemlig selv i gang med uddannelsen, men leder efter praktikplads.

 10. Tholst siger:

  Hej Mateusz

  Er virkelig ked af, at jeg først har set din kommentar nu! Der er tilsyneladende, været lidt problemer med systemet.

  Hvordan er det gået med opgaven og fandt du en god vinkel? 🙂
  Dbh Thomas

 11. Tholst siger:

  Hej Isabella

  Jeg har været i praktik 2 gange.

  Første gang var som markedsføringsøkonom, hvor jeg var i praktik hos CM Network som ejer bla. Pointshop.dk.

  Anden gang var på PBA overbygningen, international handel og markedsføring. Her var jeg i praktik hos Green Click Media.

  Det har i øvrigt resulteret i, at jeg nu 2 år efter sidder som Adwords manager hos Green Click Media 🙂

  Så vær lidt kritisk når du skal vælge praktiksted, for det er en virkelig god indgangsvinkel til et fast job efterfølgende.

  Held og lykke med eftersøgningen, sig endelig til hvis du har andre spørgsmål. Jeg kan altid fanges på min mail thf@tholst.dk

  Rigtig god dag 🙂

  Mvh Thomas

 12. Aytac siger:

  Hej Thomas! jeg sider og leder efter praktikplads her nu men er begyndt mere og mere at tænke på at skrive og opstarte en virksomhed/koncept, som jeg har gået og luret i på i mange år.. ville bare gerne vide om det er en mulighed for mig i stedet for at have et praktik ophold hos en anden virksomhed?

 13. Tholst siger:

  Hej Aytec

  Da jeg selv skulle igang med praktik sad jeg med en kammerat og var igang med opstarten af et webshop koncept med fremragende muligheder for at udvikle min viden. Derfor tog vi en samtale med vores skoleleder for netop at få lov til at bruge vores praktik periode her.
  Som (forventet) blev det ikke godkendt og det er jeg ærligtalt talt glad for den dag idag.

  Grunden til det ikke blev godkendt var, at en praktik periode bla. indeholde den mulighed at lære af ANDRE, få vejledning og masser af erfaring. Derfor vil jeg absolut anbefale at komme ud i en virksomhed (stort set ligegyldig type) for netop at få erfaringen og viden fra andre og noget man ikke selv er “herre” over.

  Håber alt går godt for dig og du får en god praktik 🙂

  Mvh Thomas

 14. Emilie siger:

  Hej Thomas,

  Kan se at det er et lidt gammelt indlæg, men fandt det lige, da jeg søgte efter markedsføringsøkonom. Mit spørgsmål er, om man kan søge praktik i udlandet fx i Sverige eller Norge? ved du noget om det? Jeg har godt læst at man kan søge, men det vil bare være dejligt at hører fra dig om du ved hvor stor muligheden er for at man kan finde en praktikplads i et land her i Norden? Tak på forhånd
  Mvh Emilie

 15. Claudia siger:

  Vil jeg kunne få merit på RUC, i kommunikation og erhversøkonomi med en markedsføringsøkonom? Mvh

 16. Marianne siger:

  Aaah, jeg elsker denne type indlæg. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.